Benefity kapusty
Štíhla línia aj zdravotné benefity
Biela – obsahuje obrovské množstvo vitamínu C, ktorý posilňuje imunitu, provitamín A, vitamíny E, K, B1, B2 a takzvaný protivredový vitamín U. Okrem toho je plná minerálov ako vápnik, horčík, železo, je bohatá na soli kyseliny fosforečnej, glykozidy a enzýmy a, samozrejme, obsahuje vlákninu, ktorá pomáha správnemu fungovaniu čriev.
Červená – obsahuje navyše selén, ktorý pomáha pri znižovaní krvného tlaku, a pigment antokyán. Ide o silný antioxidant s protirakovinovými
a protizápalovými účinkami.
Kyslá – okrem už spomínaných vitamínov obsahuje baktériu kyseliny mliečnej, podporuje tvorbu krviniek, pomáha bojovať proti jesennej a zimnej únave, má omladzujúce účinky a pomáha organizmu v nepriaznivom počasí premôcť vírusy a infekcie. Kyslá kapusta nám pomáha odvodniť telo, a teda rýchlejšie vyplavuje škodlivé látky z tela. Preto je vhodná pre každého, kto chce schudnúť.