Rizoto s údenou rybou
Rizoto s údenou rybou

Príprava: 30 minút; Množstvo: 4 porcie
POTREBUJEME:
30 ml olivového oleja, 1 cibuľu, 1 veľký zeler, 1 žltú papriku, 1 červenú papriku, 1 mrkvu, 125 g šampiňónov, 250 g ryže, šťavu a strúhanú kôru z 1 citróna, 30 ml sójovej omáčky, 600 ml zeleninového vývaru, 230 g údenej ryby, petržlenovú vňať na ozdobenie
POSTUP:
1. Cibuľu ošúpeme a pokrájame nadrobno. Mrkvu a zeler ošúpeme a nastrúhame. Papriky umyjeme, osušíme, zbavíme jadierok a nakrájame na prúžky. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. V hrnci rozohrejeme olej, na ktorom opečieme cibuľu, zeler, mrkvu a papriku. Do zeleninovej zmesi pridáme huby a zalejeme sójovou omáčkou. Premiešame, zakryjeme a na miernom ohni 5 minút dusíme.
2. Ryžu prepláchneme a na miernom ohni uvaríme vo vývare. Ryžu zamiešame do zeleninovej zmesi, keď mierne vychladne.
3. Rybu nakrájame nadrobno, premiešame s citrónovou kôrou a zamiešame do rizota. Nakoniec dochutíme citrónovou šťavou. Pred podávaním rizoto ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.