Potrebujeme: 500 g rybieho filé (filety, nie kocky), 2 lyžice citrónovej šťavy, 2 lyžice olivového oleja, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 200 ml bieleho vína, 200 g čerstvých uhoriek, 200 g paradajok, 3 papriky, soľ, mleté čierne korenie, sekaná petržlenová vňať na posypanie
Postup:
1. Rybacie mäso pokvapkáme citrónovou šťavou a osolíme. Cibuľu a cesnak ošúpeme a najemno nasekáme.
2. V panvici ohrejeme olej a cibuľu a cesnak na ňom speníme. Pridáme filé, podlejeme vínom a posypeme vňaťou. Zakryjeme a na miernom ohni dusíme 15 minút.
3. Uhorky, paradajky a papriky očistíme, umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Pridáme k rybe, osolíme a okoreníme. Zakryjeme a dusíme ešte niekoľko minút. Odstavíme a podávame s bielym chlebom.