Bravčové karé v medovej marináde
11. 3. 2021
Bravčové karé v medovej marináde
4 kusy bravčového karé
500 ml tmavého piva
1 PL kečupu
3 strúčiky pretlačeného cesnaku
2 PL medu
1 PL sójovej omáčky
1 PL čerstvo nastrúhaného zázvoru
1 nasekaná čili paprička
3 PL dijonskej horčice
soľ
mleté čierne korenie
čerstvý tymian
rozmarín
trojfarebná paprika
reďkovky
- Všetky suroviny okrem mäsa a horčice zmiešame dohromady a necháme v širšom hrnci asi desať minút povariť. Ku koncu primiešame horčicu a necháme vychladnúť.
- Potom do hrnca vložíme karé a za občasného obracania marinujeme asi 4 hodiny. Marinované mäso položíme na plech a dáme do rúry grilovať.
- Na tanieroch grilované bravčové karé ozdobíme nakrájanou paprikou a reďkovkami.