Suroviny
Potrebujeme:
-
4 ksvajcia
-
1 ks150-200 g čerstvých húb
-
1 ksviazanička pažítky
-
40 gmasla
-
100 gslaniny (plátky)
-
1 lyžicaajvaru
-
1 ksšalátové listy
-
2 ksparadajky
-
4 ksmalé bagety
-
1 ksolej
-
1 kssoľ, čerstvo pomleté čierne korenie
Postup
1. krok
Huby očistite, pokrájajte na plátky a v panvici na polovici masla opečte. Vyberte na tanier.
2. krok
Vajcia rozklepnite do misky, osoľte, okoreňte a pridajte najemno nasekanú pažítku. Premiešajte, v panvici rozohrejte zvyšok masla a postupne upečte 4 malé omelety. Do každej dávky vajec pridajte trocha opečených húb.
3. krok
Plátky slaniny opečte na panvici a nechajte odkvapkať na papierovom obrúsku.
4. krok
Bagety po dĺžke rozkrojte. Spodnú časť potrite ajvarom, pridajte listy šalátu a plátky paradajok. Na paradajky dajte preloženú omeletu a navrch opečenú slaninu. Prikryte vrchnou časťou bagety a podávajte.