JEMNÁ BYLINKOVÁ OMELETA

JEMNÁ BYLINKOVÁ OMELETA
1 PORCIA, PRÍPRAVA 5 MINÚT, PEČENE 5-10 MINÚT
SUROVINY
- 3 vajcia
- pol lyžice masla
- 1 lyžica nasekaných byliniek (kôpor, petržlenová vňať, pažítka)
- 2 lyžice nadrobno nakrájanej zeleniny (farebná paprika, jarná cibuľka, čerstvý hrášok, šalotka)
- 1 lyžica zrejúceho syra (eidam, vrchár, grana padano, parmezán)
- soľ, mleté čierne korenie
POSTUP
- Vajcia rozmiešajte v miske vidličkou alebo metličkou. Osoľte ich. V panvici s nepriľnavým dnom roztopte na miernom plameni hrudku masla.
2. Do rozohriatej panvice vylejte vajcia a nechajte zospodu mierne stuhnúť. Stierkou alebo vareškou jemne podberajte okraje omelety, aby nestuhnutá vajcová hmota stiekla na panvicu.
3. Na polotuhú omeletu vysypte čerstvú alebo opečenú zeleninu, bylinky, mleté korenie a nastrúhaný syr.
4. Nakloňte panvicu a stierkou alebo varechou omeletu opatrne preložte na polovicu alebo zviňte do rolády.