Grilovaný pstruh na kyslej kapuste
Grilovaný pstruh na kyslej kapuste
4 PORCIE
● 4 pstruhy dúhové
● koreňová zelenina na vývar
● 2 cibule (nakrájané na plátky)
● pol lyžičky celej rasce
● 3 strúčiky cesnaku
● sušené huby (podľa chuti)
● mletá sladká červená paprika
● 500 g kyslej kapusty
● tymian
● bobkový list
● soľ, mleté čierne korenie
● olej
Z očistených hláv aj plutiev pstruhov a očistenej a nakrájanej koreňovej zeleniny uvaríme vývar. Trvá to asi 30 minút. Na oleji opečieme nakrájanú cibuľu s rascou a neskôr pridáme pretlačený cesnak a sušené huby. Cibuľu zasypeme mletou paprikou, krátko osmažíme a pridáme kyslú kapustu. Všetko premiešame a prilejeme rybací vývar. Hrniec prikryjeme a kapustu dusíme do zmäknutia. Ku koncu môžeme hrniec odkryť a nechať odpariť prebytočnú tekutinu varením. Rúru predhrejeme na 230 °C so zapnutým horným grilom. Uvarenú kapustu premiestnime do zapekacej misy, položíme na ňu umyté a riadne osolené pstruhy a do ich brušnej dutiny vložíme stonky tymianu a bobkový list. Pstruhy grilujeme 10 až 15 minút. Vnútorná teplota správne upečeného mäsa hneď za krkom (v najhrubšej časti) by mala byť 50 až 55 °C – ak použijeme teplomer. Grilované pstruhy podávame s dusenou kapustou.
Čas prípravy: 40 minút
Čas varenia: 35 minút