Hovädzí steak na grilovanej zelenine (medium)
25. 12. 2020
Hovädzí steak na grilovanej zelenine (medium)
Čas prípravy: 45 min.
Porcie: 2
Obtiažnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
-
2 ks steaky z hovädzej sviečkovice ( 2,5 cm hrubé)
-
1 ks cuketu
-
1 ks 50 g baby karotky
-
1 ks 50 g strukovej fazuľky
-
1 ks za hrsť hrášku
-
1 ks za hrsť kukurice
-
2 ks vetvičky rozmarínu
-
1 ks 50 g cherry paradajok
-
1 ks olivový olej
-
1 ks steakové korenie
-
1 ks morskú soľ
Postup
1. krok
Mäso umyjeme, osušíme a necháme prikryté potravinárskou fóliou odležať cez noc v chladničke. Asi pol hodiny pred tepelnou úpravou steak vyberieme a necháme odstáť pri izbovej teplote.
2. krok
Cuketu, karotku a fazuľku umyjeme a očistíme. Cuketu nakrájame na hrubšie kolieska. V hrnci necháme zovrieť vodu a do mierne vriacej vložíme zeleninu. Po 3 minútach pridáme hrášok a kukuricu. Po 2 minútach odstavíme, scedíme a preložíme do panvice alebo do woku s trochou rozohriateho oleja. Vložíme vetvičku rozmarínu, umyté paradajky a opekáme asi 7 minút do zlatista, aby zelenina ostala chrumkavá. Nakoniec trocha osolíme a preložíme na taniere.
3. krok
Steak z oboch strán potrieme olejom a na prudkom ohni opečieme z každej strany po 2 až 3 minúty. Môžeme opekať s vetvičkou rozmarínu. Preložíme na zeleninu, okoreníme a osolíme.