Baranina na divoko s vínom
Baranina na divoko s vínom
Dusená baranina dochutená hrozienkami, mandľami, perníkom a ríbezľovým lekvárom.
Ingrediencie:
-
400 g baranieho stehna
-
20g údenej slanina
-
Soľ
-
40 g masti
-
Vývar
-
100 ml bieleho vína
-
20 g hrozienok
-
20 olúpaných mandlí
-
30 g strúhaného perníka
-
1 lyžica ríbezľového lekváru
Príprava:
Baranie mäso dobre umyjeme, prešpikujeme slaninou, posolíme a na horúcej masti z každej strany opečieme. Potom mäso dusíme pod pokrievkou vo vlastnej šťave, kým sa nepripečie na vlastnú masť. Vtedy ho podlejeme vývarom a vínom, pridáme očistené hrozienka i olúpané a pomleté mandle a dusíme domäkka. Nakoniec pridáme na zahustenie šťavy postrúhaný perník a do dochutenie ríbezľový lekvár a ešte trochu povaríme. Podávame s dusenou ryžou.