Stehno z muflóna na staročeský spôsob
Stehno z muflóna na staročeský spôsob
Ingrediencie
- 1 kg muflónieho stehna, 50 g slaniny, 1 lyžičku soli, mleté čierne korenie, 2 lyžice masti, 2 cibule, 1 lyžicu octu, bobkový list, 1 citrón, 2,5 dl hovädzieho vývaru, 1 lyžičku hladkej múky, 1,5 dl kyslej smotany, 1 lyžicu masla.
Postup
Krok 1
Vykostené, očistené, odblanené, umyté a osušené stehno sa prešpikuje na prúžky nakrájanou slaninou, osolí a okorení. Na masti sa mierne opraží nadrobno nakrájaná cibuľa, zastrekne octom, pridá sa nastrúhaná, vo vlažnej vode dobre umytá kôra z citróna a šťava, bobkový list a mierne sa zaleje vývarom. Do základu sa vloží pripravené mäso a dusí sa pod pokrývkou domäkka. Počas dusenia sa mäso obracia a podľa potreby dolieva vývarom. Mäkké mäso sa vyberie a uchová v teple. Šťava sa vydusí na tuk, zapráši múkou a opraží, zaleje zvyškom vývaru, smotanou, zamieša a nechá dobre povariť, podľa potreby sa dochutí soľou a precedí. Hotová precedená omáčka sa zjemní maslom. Vhodné prílohy: žemľové knedle alebo zemiakové krokety.