Fašírky s uhorkovou salsou
9. 1. 2021
Fašírky s uhorkovou salsou
Fašírky s uhorkovou salsou: Budete vylizovať tanier
Čas prípravy: 40 min
Porcie: 3
Obtiažnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
-
4 lyžice jemných ovsených vločiek
-
100 ml smotany na šľahanie
-
1 ks cibuľa
-
5 ks stoniek petržlenovej vňate
-
500 g zmesi mletého mäsa
-
1 ks vajce
-
1 ks olej na opekanie
-
1 ks soľ, mleté čierne korenie
Na uhorkovú salsu:
-
pol ks šalátovej uhorky
-
pol ks viazaničky pažítky
-
6 lyžíc ostrosladkej čili omáčky
-
2 lyžice bieleho vínneho octu
Postup
1. krok
Vločky zalejte smotanou a nechajte asi 10 minút postáť. Cibuľu na jemno pokrájajte a na horúcom oleji poduste do sklovita. Mleté mäso zmiešajte s vajcom, napučanými vločkami, podusenou cibuľou a nasekanou petržlenovou vňaťou. Zmes ochuťte soľou a korením a vypracujte hladkú masu.
2. krok
Z pripravenej masy vytvarujte navlhčenými rukami asi 6 rovnako veľkých fašírok. V panvici na rozpálenom oleji ich opečte z oboch strán po 10 minút dohneda.
3. krok
Uhorku ošúpte, prekrojte po dĺžke a lyžičkou vyberte zrniečka. Dužinu pokrájajte na malé kocky. Pažítku posekajte a spolu s čili omáčkou zmiešajte s pokrájanými uhorkami. Dochuťte octom.
krok
Upečené fašírky nechajte odkvapkať na kuchynskom papieri. Podávajte s uhorkovou salsou.