Postup

1. krok

Vločky zalejte smotanou a nechajte asi 10 minút postáť. Cibuľu na jemno pokrájajte a na horúcom oleji poduste do sklovita. Mleté mäso zmiešajte s vajcom, napučanými vločkami, podusenou cibuľou a nasekanou petržlenovou vňaťou. Zmes ochuťte soľou a korením a vypracujte hladkú masu.

2. krok

Z pripravenej masy vytvarujte navlhčenými rukami asi 6 rovnako veľkých fašírok. V panvici na rozpálenom oleji ich opečte z oboch strán po 10 minút dohneda.

3. krok

Uhorku ošúpte, prekrojte po dĺžke a lyžičkou vyberte zrniečka. Dužinu pokrájajte na malé kocky. Pažítku posekajte a spolu s čili omáčkou zmiešajte s pokrájanými uhorkami. Dochuťte octom.

 krok

Upečené fašírky nechajte odkvapkať na kuchynskom papieri. Podávajte s uhorkovou salsou.