Fašírky zo zemiakov a údeného mäsa
9. 1. 2021
Fašírky zo zemiakov a údeného mäsa

Melieme údené: Fašírky zo zemiakov a údeného mäsa
Čas prípravy: 35 min.
Porcie: 4
Obtiažnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
-
300 g údeného mäsa
-
300 g zemiakov uvarených v šupke
-
2 ks vajcia
-
1 ks strúhanka na obaľovanie
-
1 ks olej
-
1 ks soľ
-
1 ks mleté čierne korenie
Postup
1. krok
Údené mäso a ošúpané zemiaky pomelieme v mäsovom mlynčeku. Osolíme, okoreníme, pridáme žĺtky a vypracujeme hladkú hmotu.
2. krok
Z mäsovo-zemiakovej masy lyžicou odoberáme kúsky a rukami z nich vyformujeme fašírky.
3. krok
Obalíme ich v rozšľahaných bielkoch a strúhanke.
4. krok
V panvici rozohrejeme dostatočné množstvo oleja a fašírky v ňom vypražíme do zlatohneda z oboch strán. Podávame s uvarenými zemiakmi.