Suroviny
Potrebujeme:
-
pol kshlávky kelu
-
1 lhovädzieho vývaru
-
400 gmletého bravčového pliecka
-
1 ksväčšia cibuľa
-
2 ksstrúčiky cesnaku
-
1 ksvajce
-
1 kszarovnaná lyžička majoránu
-
1 lyžicaplnotučnej horčice
-
1 ksstrúhanka (na zahustenie)
-
1 kssoľ, mleté čierne korenie
-
1 ksolej
-
1 ksopekané zemiaky, uhorky, čalamáda ako príloha
Postup
1. krok
Z kelu odstráňte vrchné listy a vložte ho na 10 minút do vriaceho vývaru. Uvarený kel vyberte, nechajte na sitku odkvapkať, vychladnúť a pokrájajte ho na malé kúsky.
2. krok
Mleté mäso dajte do misy, pridajte kel, nadrobno nasekanú cibuľu opečenú na oleji, očistený a prelisovaný cesnak, vajce, ochuťte majoránom, horčicou, soľou a korením. Zmes dobre premiešajte. Ak je riedka, zahustite ju strúhankou.