Plnená fašírková roláda
Potrebujeme:
-
500 g zmesi mletého bravčového a hovädzieho mäsa
-
1 ks starší rožok
-
150 ml vlažného mlieka
-
1 ks vajce
-
1 ks cibuľu
-
3 ks strúčiky cesnaku
-
1 lyžica grilovacieho korenia
-
1 lyžica drvenej rasce
-
3 ks uvarené vajcia
-
2 ks kyslé uhorky
-
1 ks plátok sterilizovanej kapie
-
1 ks soľ
-
1 ks mleté čierne korenie
-
1 ks olej
Postup
Zmes mletého mäsa dajte do väčšej hlbšej misy. Pridajte pokrájaný rožok rozmočený v mlieku, vajce, najemno posekanú očistenú cibuľu, ošúpaný a prelisovaný cesnak. Zmes ochuťte grilovacím korením, rascou, soľou a čerstvo pomletým čiernym korením. Rukou zmes dobre premiešajte a nechajte aspoň hodinu postáť v chlade.
Potravinársku fóliu jemne potrite olejom, rozložte na ňu mäsovú zmes v hrúbke do 1 cm a v rozmere približne 40 x 30 cm. Do prvej tretiny položte za sebou celé olúpané uvarené vajcia, uhorky pokrájané na plátky a menšie plátky kapie. Roládu zaviňte tak, že fóliu nadvihnete a súčasne zatočíte roládu. Medzitým ju jemne pritláčajte a formujte. Boky dobre zatlačte. Roládu opatrne preložte na plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkajte olejom a vložte do rúry vyhriatej na 200 °C piecť na 65 minút. Na hrubšie plátky ju nakrájajte až po vychladnutí.