Bylinkové mašličky s teľacinou a letnou zeleninou
30. 5. 2021
Bylinkové mašličky s teľacinou a letnou zeleninou

Bylinkové mašličky s teľacinou a letnou zeleninou
- 100 min.
- porcie: 4
- Stredná
Suroviny
Na cestoviny:
-
500 ghladkej múky typu 00
-
1 lyžicasoli zmes nadrobno nasekaných byliniek
-
4 ksvajcia
Na plnku:
-
400 gteľacieho zadného
-
1 kssoľ, mleté čierne korenie
-
1 ksolej
-
1 kscibuľu
-
1 ksmladú zeleninu (mrkvu, fenikel, hrášok)
-
2 ksstrúčiky cesnaku
-
180 mlsmotany na varenie
-
1 kssoľ, mleté čierne korenie
Na ozdobenie:
-
1 kssyr na strúhanie, mleté čili
Postup
1. krok
Múku premiešajte so soľou, nasekanými bylinkami a vajcami. Za stáleho miesenia pridávajte vodu, kým cesto nebude pevné, pružné a homogénne. Zabaľte ho do potravinárskej fólie a nechajte aspoň 30 minút odpočinúť.
2. krok
Cesto rozdeľte na 4 časti, jednu z nich natenko (1-2 mm) vyvaľkajte. Zvyšné časti cesta zabaľte do fólie.
3. krok
Kolieskom na cesto povykrajujte z cesta obdĺžniky s rozmermi 4 x 3 cm (3 cm strany môžu byť vlnkované). Dlhšie strany pritlačte k sebe v strede tak, aby vznikli mašličky s vlnkovanými okrajmi. Mašličky nechajte vysušiť.
4. krok
Teľacie mäso očistite a nakrájajte priečne cez svalové vlákna na rezne. Zľahka vyklepte medzi dvoma igelitovými vreckami. Osolené a okorenené teľacie opečte z oboch strán na horúcom oleji. Mäso vyberte z panvice a odložte na tanier.
5. krok
Do panvice prilejte olej a opečte na ňom cibuľu nakrájanú na tenké pásiky, mladú mrkvu a fenikel nakrájané na tenké plátky. Osoľte a okoreňte. Ku koncu pridajte prelisovaný cesnak.
6. krok
Cestoviny uvarte v osolenej vode al dente. Mašličky sceďte, ale nechajte si trochu vody.
7. krok
Do panvice so zeleninou vlejte smotanu na varenie a pár lyžíc vody z cestovín. Nechajte variť, kým omáčka nezhustne. Do omáčky pridajte hrášok a nakrájané opečené mäso aj s tekutinou, ktorá po ňom na tanieri zostala. Mäso a hrášok prevarte.
8. krok
Do omáčky primiešajte mašličky a keď treba, zrieďte ju pár lyžicami odloženej vody. Dochuťte soľou a korením, prípadne nastrúhaným syrom a mletým čili. Môžete podávať.