Pečené koleno na pive
30. 11. 2020
Pečené koleno na pive

Ingrediencie
1 ks bravčové koleno
6 strúčikov cesnak
soľ
1 PL mleté čierne korenie
5 ks celé čierne korenie
3 ks cibuľa
1/2 liter čierne pivo
postup
1.
Použiť môžeme buď údené koleno alebo aj čerstvé koleno. Koleno vložíme do hrnca s horúcou vodou, pridáme korenie mleté aj celé, trochu osolíme ( len ak je neúdené ), pridáme očistenú cibuľu, ktorú prekrojíme na polovicu a taktiež pridáme cesnak, ktorý sme pred tým olúpali. Koleno varíme asi 1,5 hodiny.
2.
Koleno vyberieme necháme niekoľko minút vychladnúť. Potom koleno buď vykostíme alebo ho upečieme s kosťou. Na plech položíme koleno, kožu trochu môžeme narezať do kríža a vložíme ho do rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov. Počas pečenia často polievame a podlievame čiernym pivom. Ku kolenu pridáme neolúpaný cesnak.