Špíz z bravčového mäsa
Špíz z bravčového mäsa

porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
500 g | |
5 ks | |
300 g | |
5 ks | |
Postup
- 1
Všetky suroviny si nakrájame na kúsky. Mäso je dobré osoliť, okoreniť a zmiešať v miske s olejom.
- 2
Všetko striedavo napichujeme na špízové ihly alebo ak nemáme na špajdle. Kto má rád, môže si pridať aj na kúsky nakrájanú papriku alebo huby.
- 3
Špízy poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre až pokým mäsko nie je chrumkavé a zemiaky pekne ružové.
- 4
Môžeme podávať so zeleninovým šalátom . Šalát si pripravíme veľmi ľahko: paradajky, papriku, cibuľu a uhorky si nakrájame a v miske osolíme, okoreníme a polejeme 2 PL olivového oleja, 2 PL octu. Ak sa nám zdá kyslý, môžeme pridať 1 PL kryštálového cukru .