CHRUMKAVÉ BYLINKOVÉ KRÍDELKA SO ZELENINOU
5 PORCIÍ, PRÍPRAVA 20 MINÚT, PEČENIE 50 MINÚT + MARINOVANIE
Na marinádu
- 2 kg kuracích krídel
- pol lyžice Kotányi mletej červenej papriky (najlepšie údenej)
- pol lyžičky mletého farebného korenia
- pol lyžičky mletého čili (alebo kajenskej papriky)
- pol lyžičky tymianu
- pol lyžičky oregana
- pol lyžičky Kotányi mletej rasce (alebo rímskej rasce)
- pol lyžičky sušeného cesnaku
- pol lyžice hnedého cukru
- 1 lyžička soli ((Tip: použíte himalájsku soľ z mlynčeka)
- 2 lyžice olivového oleja
Na zeleninu
- 2 kg mladej zeleniny (nové zemiaky, mrkva, petržlen, pór, špargľa, cvikla, červená cibuľa)
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička sušeného tymianu
- 1 lyžička sušeného rozmarínu
- 2 bobkové listy
- soľ, mleté farebné korenie
Na dip:
- 250 g kyslej smotany (acidofilné mlieko)
- 1 lyžica olivového oleja
- 2 strúčiky pretlačeného cesnaku
- citrónová šťava podľa chuti
- soľ, čerstvo mleté farebné korenie