
Chrumkavé kuracie krídelká s pikantným dipom
- 50 min.
- porcie: 3
- Stredná
Suroviny
Potrebujeme:
-
9 kskuracích krídel
-
1 kshladkú múku na obaľovanie
-
2 ksvajcia
-
1 ksstrúhanku
-
1 kspodrvené kukuričné lupienky
-
1 ksgrilovacie korenie
-
1 ksolej
-
1 kssoľ
Na dip:
-
3 ksčili papričky
-
1 ksstrúčik cesnaku
-
50 mlbieleho octu
-
100 ghnedého cukru
-
1 lyžicasoli
-
1 lyžicaškrobu Gustin
-
2 lyžicevody
Príloha:
-
1 ksmrkvu
-
1 ksšalátovú uhorku
-
1 kskaleráb
-
1 ksstopkový zeler
Postup
1. krok
Kuracie krídla umyte, osušte a nasoľte. Strúhanku zmiešajte s podrvenými kukuričnými lupienkami v pomere 1:1 a primiešajte grilovacie korenie. Krídla obaľte v múke, rozšľahaných vajciach a nakoniec v strúhanke. Vypražte vo fritéze alebo v hlbokej panvici vo väčšom množstve oleja.
2. krok
Ingrediencie na dip vložte do mixéra a dobre vymixujte. Prelejte do hrnca a nechajte variť asi 5 minút na miernom ohni, aby sa voda odparila. Škrob vymiešajte s vodou a prilejte do hrnca. Miešajte asi 2 minúty, kým omáčka nezhustne.
3. krok
Vypražené kuracie krídla podávajte s pikantným dipom a hranolčekmi čerstvej zeleniny.