Čas prípravy: 20 minút; Množstvo: 4 porcie
Potrebujeme: 600 g vykostených kuracích stehien, soľ, 3 lyžice olivového oleja, 5 paradajok, 2 cibule, 50 g čiernych olív, 100 ml hydinového vývaru, 3 lyžice paradajkového pretlaku, 5 strúčikov cesnaku, štipka mletej štipľavej papriky, štipka cukru, mleté čierne korenie,3 lyžice sekanej petržlenovej vňate
Postup:
1. Umyté mäso nakrájame na menšie kúsky, osolíme a na panvici prudko opečieme na rozpálenom oleji. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska. Paradajky sparíme v horúcej vode, ošúpeme a dužinu nakrájame nadrobno. Cibuľu a paradajky pridáme k mäsu a všetko spolu chvíľu opekáme.
2. Paradajkový pretlak zmiešame s 1 lyžicou vody, pridáme k nemu prelisovaný cesnak, papriku a cukor. Premiešame a zmes vylejeme k mäsu spolu s vývarom. Pridáme nakrájané olivy a korenie. Mäso zakryjeme a na miernom ohni podusíme 10 minút.
3. Pred koncom varenia mäso ešte raz dochutíme soľou alebo cukrom a posypeme petržlenovou vňaťou. Hotové rozdelíme na taniere. Podávame s varenými cestovinami.