Čas prípravy: 30 minút; Množstvo: 4 porcie
Potrebujeme: 4 husacie stehná, soľ, 3 lyžičky kryštálového cukru, 1 cibuľa, 2 bobkové listy, 5 guľôčok celého čierneho korenia, 1 lyžička sušeného tymianu, 125 ml jablčného octu, 1 lyžička škrobovej múčky, plátky jablka na ozdobenie
Postup:
1. Očistené a umyté stehná zalejeme vo väčšom hrnci 1 l vody, pridáme soľ, 2 lyžičky cukru, nakrájanú cibuľu, bobkové listy, celé čierne korenie a tymian. Všetko privedieme do varu, prilejeme ocot a na miernom ohni prikryté povaríme 3 hodiny do zmäknutia.
2. Uvarené stehná vyberieme, dáme do misy, zalejeme tekutinou, v ktorej sa varili, a necháme cez noc vychladnúť a odstáť.
3. Na druhý deň zvrchu pozberáme tuk a rozpustíme ho na panvici. Stehná vyberieme, osušíme a opečieme na tuku. Opečené stehná posypeme zvyšným cukrom a necháme skaramelizovať. Potom mäso podlejeme 250 ml vývaru, v ktorom sa stehná varili, a prudko zredukujeme na polovicu. Stehná vyberieme a omáčku zahustíme škrobovou múčkou rozmiešanou v troche vody. Stehná podávame preliate omáčkou a ozdobené plátkami jabĺk.