Kačacie stehná s medom a ovocím
6. 1. 2021
Kačacie stehná s medom a ovocím

Čas prípravy: 55 min.
Porcie: 4
Obtiažnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
-
4 ks kačacie stehná
-
1 ks cibuľa
-
1 ks drievko škorice
-
150 g hrozna bez jadierok
-
150 g zaváraných marhúľ
-
1 ks soľ
-
1 ks olej
-
1 ks uvarená ryža alebo zemiakové pyré ako príloha
Na marinádu:
-
3 lyžice medu
-
2 lyžice nastrúhaného zázvoru
-
1 lyžica škorice
-
štvrť lyžica mletého bieleho korenia
-
150 ml bieleho vína
Postup
1. krok
V miske zmiešajte všetky ingrediencie na marinádu. Potrite ňou umyté a osušené kačacie stehná (najlepšie, ak ich necháte na noc v chladničke). Stehná osušte, ale marinádu si ponechajte.
2. krok
V hrnci rozohrejte malé množstvo oleja a opečte na ňom nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridajte stehná a opečte do zlatista z každej strany. Osoľte a prilejte marinádu a trochu vody. Pridajte škoricu a na miernom ohni pod pokrievkou duste 40 minút, podľa potreby aj dlhšie.
3. krok
Do hrnca pridajte hrozno a marhule a povarte už len 5 minút. Kačacie stehná s ovocím podávajte s ryžou alebo so zemiakovým pyré.