Kura à la cacciatore
16. 10. 2021
Kura à la cacciatore

Druh mäsa:Kuracie
Chod:Obed, Večera
Kuchyňa:Talianska
Ingrediencie:
- 1 kg kuraťa (horné a spodné stehná)
- 1 mrkva
- 1 kúsok stopkatého celeru
- 3 strúžky cesnaku
- 150 ml červeného vína
- olivový olej
- čerstvý rozmarýn
- bobkové listy
- petržlenová vňať
- soľ
- čierne korenie
- 400 g paradajok v konzerve
- 1 cibuľa
- 300 g medu
- 30 g čiernych olív
Postup prípravy:
Kura potrite medom, zabalte do potravinárskej fólie a marinujte 30-40 min.
Cibuľu, mrkvu a celer nakrájajte na kostičky a orestujte na olivovom oleji. Pridajte kura, rozmarýn, bobkové listy, soľ, čierne korenie a orestujte kura zo všetkých strán do zlatava. Podlejte vínom, pridajte olivy a duste, kým sa tekutina trošku neodparí. Pridajte paradajky a duste pod pokrievkou asi 30 – 40 minút.
Servírujte posypané petržlenovou vňaťou.