Kuracia panvica
14. 2. 2021
Kuracia panvica
Rýchle jedlo z jedného pekáča: kuracia panvica s paradajkovou omáčkou a olivami.
Suroviny:
- 4 kuracie stehná
- 300 g šampiňónov
- 1 veľká žltá cibuľa
- 2 paradajky
- 300 ml paradajkového pyré
- 1 kocka bio bujónu
- 100 g nadrobno nasekaných čiernych olív
- olivový olej
- čerstvo mleté čierne korenie
- soľ
- šalát ako príloha
Postup:
- V panvici rozohrejte olej a hoďte naň cibuľku a nakrájané šampiňóny, restujte 3 minúty. Pridajte nasolené kuracie stehná a opečte ich z každej strany. Pridajte nadrobno nakrájané paradajky a premiešajte.
- Do panvice vlejte paradajkové pyré, pridajte kocku bujónu a olivy. Poprášte čerstvo mletým čiernym korením a premiešajte.
- Duste pod pokrievkou asi 40 minút, kým nebude kura hotové aj pri kosti. Podávajte so zeleným šalátom alebo s ryžou.