Kuracie kocky s marhuľovo-horčicovou omáčkou
16. 1. 2021
Kuracie kocky s marhuľovo-horčicovou omáčkou
Kuracie kocky s marhuľovo-horčicovou omáčkou
Čas prípravy: 15 min.
Porcie: 6
Obtiažnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
-
3 ks kuracie prsia
-
1 ks olej
Na obalenie:
-
2 ks vajcia
-
1 ks strúhanka
-
40 g parmezánu
-
1/2 lyžice kajenského korenia
-
2 lyžice olivového oleja
-
1 ks hladká múka
-
1 ks soľ, mleté čierne korenie
Na omáčku:
-
220 g marhuľového džemu
-
1-2 lyžice dijonskej horčice
-
1 lyžica tymianu
-
1 ks stonkový zeler
Postup
1. krok
Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na dvojcentimetrové kocky. 7 rád ako kúpiť kvalitné kuracie mäso
2. krok
V mise zmiešame múku so soľou a mletým čiernym korením. Do ďalšej misky rozklepneme vajcia, ktoré rozšľaháme s dvoma lyžicami vody. V tretej miske zmiešame preosiatu strúhanku s nastrúhaným parmezánom a kajenským korením. Strúhanku pokvapkáme 2 lyžicami olivového oleja.
3. krok
Rúru vyhrejeme na 175 °C. Plech vyložíme papierom na pečenie a potrieme olejom.
4. krok
Kuracie kúsky obalíme postupne v okorenenej múke, rozšľahaných vajciach a ochutenej strúhanke. Dáme ich na pripravený plech. Vo vyhriatej rúre pečieme 18 až 20 minút do zlatista.
5. krok
V miske vymiešame marhuľový džem s horčicou a tymianom.
6. krok
Kuracie kocky podávame s ochuteným marhuľovým džemom a kúskami stonkového zeleru.