
- 10 min.
- 1 porcie
- Nízka
Potrebujeme:
-
3 kskuracie prsia
-
1 kssoľ
-
1 ks½ lyžice svetlej sójovej omáčky
-
1 ks½ čl sušeného cesnaku
-
2 ksčl medu
-
1 ksmleté biele korenie
-
1 ksolej
-
1 ksbazalkové pesto
-
1 ksryža
-
1 ksbylinky
-
1 ksBazalkové pesto: 4 hrste čerstvej bazalky
-
60 gpíniových orieškov
-
60 mlkvalitného olivového oleja
-
3 ksstrúčiky cesnaku
-
1 kssoľ
-
5-7 lyžícnajemno postrúhaného parmezánu
Postup:
Kuracie prsia nakrájané na menšie plátky cez fóliu naklepeme a posolíme . Z pár lyžíc oleja, sójovej omáčky, sušeného cesnaku a mletého korenia si pripravíme marinádu, ktorou kuracie kúsky potrieme. Necháme v chlade odstáť asi 30 minút. Potom jednotlivé kúsky mäsa opečieme v panvici na oleji z oboch strán . Opečené kúsky mäsa potrieme bazalkovým pestom a napichujeme ich na seba na drevenú špajdľu. Podávame s uvarenou ryžou a dozdobíme bylinkami .
Bazalkové pesto: Píniové oriešky ľahko opečieme na suchej panvici a necháme vychladnúť. Lístky bazalky opláchneme a osušíme. Cesnak ošúpeme a pokrájame. Do kuchynského drviča dáme lístky bazalky, opečené oriešky, syr, cesnak a soľ. Za postupného prilievania oleja spolu rozmixujeme na kašu ( nie riedku ). Podľa chuti dosolíme, po prípade pridáme syr.