Kuracie prsia plnené jablkami
Kuracie prsia plnené jablkami
POTREBUJEME: 500 g kuracích pŕs, 1 väčšie jablko, maslo, hrozienka, sušené brusnice, vývar, 100 ml jablkovej šťavy, grilovacie korenie, mleté biele korenie, soľ, ryžu
Pre 4 osoby
Ako na to
1. Umyté, osušené kuracie prsia rozklepeme na plát, ktorý osolíme a okoreníme mletým bielym korením.
2. Polovicu natenko postrúhaného jablka rozložíme na ochutené kuracie prsia. Pridáme hrozienka, sušené brusnice a mäso zvinieme.
3. Stočené mäso posypeme grilovacím korením a prudko opečieme v panvici na rozpustenom masle. Podlejeme vývarom.
4. Prilejeme jablkovú šťavu a pod pokrievkou dusíme. Zvyšok jablka pokrájame na väčšie kúsky, pridáme k mäsu a spolu dodusíme.
5. Po udusení mäsové rolky vyberieme z panvice a rozkrojíme ich. Šťavu v panvici zahustíme. Podávame s dusenou ryžou.