Kuracie stehná na cesnaku
29. 1. 2021
Perfektný obed: Kuracie stehná na cesnaku
Čas prípravy: 60 min
Porcie: 4
Obtiažnosť: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
-
8 ks kuracích stehien
-
3-4 ks strúčiky cesnaku
-
1 ks biela cibuľa
-
3 lyžice polohrubej múky
-
1 ks mäsový vývar
-
1 ks a pol lyžičky mletej sladkej červenej papriky
-
1 ks grilovacie korenie
-
1 ks mleté čierne korenie
-
1 ks soľ
-
1 ks olej
Postup
1. krok
Vopred umyté, osušené kuracie stehná osolíme a okoreníme. 7 rád ako kúpiť kvalitné kuracie mäso
2. krok
Do misky dáme polohrubú múku, mletú sladkú červenú papriku, prelisované strúčiky cesnaku, grilovacie korenie a spolu zamiešame. Stehná obalíme v ochutenej zmesi a prudko opečieme v panvici na oleji zo všetkých strán.
3. krok
Opečené kuracie stehná poukladáme do zapekacej misy, pridáme olúpanú, nadrobno pokrájanú cibuľu, podlejeme výpekom a mäsovým vývarom. Prikryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry.
4. krok
Asi po 30 minútach pečenia alobal odstránime a kuracie stehná dopečieme. Podávame napríklad s uvarenými zelenými fazuľkami, ktoré zmiešame s jarnou cibuľkou, s dusenou tarhoňou a so šalátom.