Kuracie stehná pečené na kyslej kapuste
23. 1. 2021
Kuracie stehná pečené na kyslej kapuste
Ingrediencie:
- 8 ks kuracie stehná
- 1,5 - 2 kg zemiaky
- 1 kg kyslá kapusta
- 100 g prerastaná slanina
- 1 bal obľúbené grilovacie korenie, alebo korenie na pečené kurča
- kečup alebo paradajkový pretlak podľa potreby
- 5-6 ks strúčikov cesnak
- olej
- soľ
- veľký hlboký plech
- alobal
Postup:
- 1. Stehná si umyjeme a očistíme. Hlboký plech si vymastíme olejom, alebo masťou, navrstvíme doň na mesiačiky narezané zemiaky, posolíme, na zemiaky uložíme tenučké plátky slaniny, na to rozprestrieme podľa chuti premytú a jemne vyžmýkanú kapustu, po celom obvode trošku polejeme kečupom alebo paradajkovým pretlakom, a na to uložíme z obidvoch strán okorenené stehná.
- 2. Stehná ešte pokapkáme olejom a na vrch poukladáme jemné plátky cesnaku. Nepodlievame. Zakryjeme alobalom a pečieme pri 200 stupňoch 1,5 - 2 hodiny. Nakoniec stehná bez alobalu do chrumkava zapečieme a podávame.
- 3. Dobrú chuť !!!