Kuracie stehná s jablkom a ružičkovým kelom
22. 11. 2020
Kuracie stehná s jablkom a ružičkovým kelom
Na ľahký žalúdok tu máme kuracie stehná s jablkom a ružičkovým kelom
Čas prípravy: 35 min.
Porcie: 4
Obtiažnosť prípravy: stredná
Suroviny
Potrebujeme:
-
1 kg vykostených kuracích stehien bez kože
-
1 lyžica sušeného tymianu
-
500 g ružičkového kelu
-
1 ks červené jablko
-
1 ks veľká banánová šalotka
-
1 ks strúčik cesnaku
-
2 lyžice bieleho balzamového octu
-
2 lyžice hnedého cukru
-
50 g opečených orechov (vlašské, pekanové)
-
1 ks soľ, mleté čierne korenie
-
1 ks olej
Postup
1. krok
Kuracie stehná posypte tymianom, soľou a korením. V liatinovom hrnci rozohrejte olej a na stredne vysokej teplote ich z každej strany opekajte asi 8 minút. Vyberte a odložte bokom.
2. krok
Do hrnca dajte ružičkový kel zbavený zvädnutých a poškodených lístkov, jablko nakrájané na plátky, šalotku a cesnak nakrájané na plátky. Varte ďalších 6 minút. Pridajte biely balzamový ocot a hnedý cukor. Dochuťte soľou a mletým čiernym korením.
3. krok
Do hrnca vráťte opečené kuracie mäso a pridajte orechy. Už len krátko povarte a môžete servírovať.