Kurča na víne
15. 11. 2020
Kurča na víne
Ingrediencie
1 ks kurča
50 g hladká múka
trochu soli
100 g maslo
3 PL olej
300 ml biele víno
100 ml hydinový vývar
1 ks cibuľa
1 ks čerstvá paprika
trochu petržlenová vňať
trochu citrónová kôra
trochu sušené slivky
Postup
1.
Kurča opláchneme pod tečúcou vodou a pokrájame ho na menšie porcie. Kuracie kúsky obalíme v múke so soľou a na zmesi oleja a masla ich opražíme dozlatista. Do výpeku pridáme na pásiky nakrájanú papriku, chvíľu popražíme a vyberieme na tanier.
2.
Zvyšok múky rozmiešame s vínom a vývarom. Vopred namočené slivky uvaríme, vyberieme a vodu z nich pridáme k vývaru a vínu spolu s ošúpanou cibuľou ju dáme variť. Potom pridáme citrónovú kôru a sušené slivky a ešte chvíľu povaríme.
3.
Takto pripravenú omáčku vylejeme do pekáča, pridáme naspäť papriku, porcie kurčaťa a dáme do vyhriatej rúry piecť. Citrónovú kôru pred podávaním vyberieme a ozdobíme petržlenovou vňaťou.