Morčacie prsia so šalviou
Morčacie prsia so šalviou

Príprava: 30 minút; Množstvo: 4 porcie
POTREBUJEME:
4 rezne morčacích pŕs, 4 lístky čerstvej šalvie, 4 plátky chudého údeného mäsa, soľ, mleté čierne korenie, olej, maslo, 100 ml zeleninového vývaru, 50 ml suchého bieleho vína, šalviu na ozdobenie
POSTUP:
1. Morčacie rezne jemne naklepeme a z oboch strán osolíme a okoreníme. Na každý rezeň dáme plátok údeného mäsa a lístok šalvie. Preložíme na polovicu a okraj zaistíme špáradlom.
2. Na panvici ohrejeme trochu oleja a rezne opekáme z oboch strán asi 5 minút. Mäso vyberieme a odložíme na teplé miesto.
3. Výpek rozriedime vínom a vývarom. Povaríme, zredukujeme na polovicu a omáčku zjemníme maslom. Rezne podávame preliate omáčkou a ozdobené šalviou. Ako prílohu dáme ryžu alebo zemiaky.