Pečená morka s jablkami a bylinkami
Pečená morka s jablkami a bylinkami

Čas prípravy: 30 minút; Množstvo: 4 porcie
Potrebujeme: 1 menšiu baby morku, 3 vetvičky tymianu, 1 vetvičku rozmarínu, 150 ml kuracieho vývaru, 150 ml bieleho vína, 150 g plátkov slaniny, 600 g jabĺk, 60 g masla, tuk na vymastenie pekáča, soľ
Postup:
1. Morku umyjeme, osušíme a zvonka i znútra ju dôkladne potrieme soľou a sekanými bylinkami.
2. Prsia morky potom vo vymastenom pekáči obložíme plátkami slaniny, ktorú o morku pripevníme špáradlami. Pekáč zakryjeme a morku vložíme do rúry vyhriatej na 170 °C. Počas pečenia potierame vývarom a vínom.
3. Jablká ošúpeme, zbavíme jadierok, nakrájame na plátky a opečieme na masle. Asi po hodine pečenia morku odokryjeme a obložíme jablkami. Zvýšime teplotu na 190 °C a dopečieme. Podávame so zemiakmi.
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Čas pečenia: 150 minút