Umyté odblanené mäso osušíme, prešpikujeme plátkami cesnaku, osolíme, okoreníme,pridáme trošku rasce a niekoľko hodín necháme na chladnom mieste.
Pečený králik s cesnakom
11. 6. 2020
Králik pečený na cesnaku
Foto je len ilustračné
Ingrediencie
1 ks králik
trochu olej
5 strúčikov cesnak
1 ks cibuľa
120 g slaniny
200 ml
zeleninový vývar
1 PL horčica
1 KL sušená bazalka
postup
1.
2.
Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na rozohriatom oleji, pridáme mäso a opečieme zo všetkých strán. Podlejeme horúcim vývarom, prikryjeme a vo vyhriatej rúre pečieme domäkka. Počas pečenia mäso obraciame, prelievame šťavou a podlievame zvyšným vývarom.
3.
Mäkké mäso odkryjeme, pridáme plátky slaniny, horčicu a bazalkou a dopečieme dočervena. Podávame s cestovinami.