Ragú z kohúta na červenom víne
Ragú z kohúta na červenom víne

Suroviny
| 1 ks cca 1300 g | |
| 150 g | |
| 60 g | |
| 250 g - mrkva, petržlen, zeler | |
| 250 ml | |
| 100 g | |
| 25 g | |
| podľa potreby |
Postup
- 1
Nadrobno pokrájanú šalotku a slaninku speníme na masle, pridáme na kocky pokrájanú zeleninu a orestujeme ju. Mäso rozdelíme tak, že prsia vykostíme a pokrájame na väčšie kusy, stehná môžeme nechať v celku, ale rozdelíme ich na dve časti v kĺbe.
- 2
Takto upraveného kohúta vložíme do hrnca k zelenine a zalejeme červeným vínom. Pridáme zázvor, privedieme do varu a za občasného miešania varíme prikryté na malom plameni asi 90 minút. Podľa potreby podlievame zeleninovým vývarom.
- 3
Pred dokončením mäso vyberieme z hrnca, šťavu aj so zeleninou rozmixujeme, prepasírujeme a dochutíme soľou a bielym korením. Pri podávaní mäso na tanieri prelejeme omáčkou. Vhodnou prílohou je žemľová knedľa.