Príprava: 30 minút; Množstvo: 4 porcie
POTREBUJEME:
8 zemiakov, 300 g hrozna, 1 šalátová uhorka, 1 cibuľa, 400 g morčacích pŕs, 2 lyžice olivového oleja, 2 lyžice ovocného octu, soľ, mleté čierne korenie, štipka korenia karí, čerstvá bazalka na ozdobenie
POSTUP:
1. Morčacie prsia nakrájame na hrubšie rezančeky, osolíme a okoreníme. Na panvici ohrejeme olej, na ktorom mäso prudko zo všetkých strán opečieme domäkka. Posypeme trochou karí, premiešame a odstavíme.
2. Zemiaky umyjeme a v šupe ich uvaríme v pare. Po uvarení ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu ošúpeme a pokrájame nadrobno. Umyté hrozno nakrájame na polovice, ošúpanú uhorku pozdĺžne na polovicu a potom na plátky.
3. V mise premiešame zemiaky, cibuľu, hrozno a uhorku. Zmes osolíme, okoreníme, dochutíme octom a rozdelíme na taniere. Navrch rozdelíme mäso. Pred podávaním zdobíme lístkami bazalky.