Lahodné kuracie pečene na víne
15. 5. 2020
Lahodné kuracie pečene na víne.

Lahodné kuracie pečene na víne
Suroviny
- 600 g kuracích pečení
- 2 malé cibule
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- pol lyžičky drvenej rasce
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 150 ml červeného vína
- pol lyžičky sušeného majoránu
- soľ
- mleté čierne korenie
- olej
- kuskus alebo ryža ako príloha
Postup
Pečene umyte a osušte. Očistenú cibuľu nakrájajte nadrobno. Olúpaný cesnak nakrájajte na tenké plátky. Pečene očistite od tuku a nakrájajte na menšie kúsky. Na oleji poduste cibuľu dosklovita. Prisypte mletú papriku, pridajte cesnak, rascu, pretlak a krátko opekajte. Primiešajte pečene, zvýšte teplotu a sprudka opekajte asi 3 minúty. Podlejte vínom a nezakryté duste 10 minút. Posypte majoránom, osoľte a okoreňte. Podávajte s kuskusom alebo dusenou ryžou.