Pečienky na hubách
Pečeň na hubách
Ingrediencie:
100 g sušených hríbov, olej, 1 cibuľa, 400 g teľacej alebo bravčovej pečene, hladká múka, 200 ml kyslej smotany, soľ, 40 g strúhaného syra
Postup prípravy:
Sušené huby necháme chvíľu povariť, potom ich z vody vyberieme a posekáme. Na oleji speníme nakrájanú cibuľu a pridáme odblanenú, na kocky narezanú pečeň, ktorú trošku opečieme a pridáme k nej posekané huby. Všetko spolu necháme podusiť, až kým nie je pečeň mäkká. Potom zmes poprášime hladkou múkou, zalejeme kyslou smotanou a podľa potreby osolíme. Takto pripravnú zmes dáme do zapekacej misy, posypeme strúhaným syrom a vo vyhriatej rúre zapečieme.
V prípade že niekto nemôže kyslú smotanu tak môže dať 1-2 dcl vína na koniec a nechať pár minút povrieť.