Špízy z kuracej pečene
Špízy z kuracej pečene

Špízy z kuracej pečene
Čas prípravy: 40 minút; Množsvo: 4 porcie
Potrebujeme: 300 g kuracej pečene, 150 g hrubších plátkov anglickej slaniny, 3 cibule, mleté čierne korenie, soľ, 3 lyžice oleja, lístky čerstvej šalvie
Postup:
1. Kuracie pečienky umyjeme, očistíme a na troche oleja rýchlo orestujeme. Odstavíme, necháme vychladnúť a nakrájame na menšie kúsky.
2. Slaninu nakrájame na rovnako veľké kúsky ako pečienky. Cibule ošúpeme a nakrájame na mesiačiky.
3. Drevené špajdle potrieme olejom a striedavo na ne ponapichujeme pečienky, slaninu a cibuľu. Osolíme a okoreníme. Na panvici rozohrejeme zvyšný olej, na ktorom prudko špízy opečieme zo všetkých strán. Hotové preložíme na servírovací tanier a posypeme sekanou šalviou. Podávame s varenými zemiakmi alebo pečivom.