Vývar privedieme k varu a necháme prebublávať.
Cestovinové rizoto s hráškom a bazalkou
Cestovinové rizoto s hráškom a bazalkou
Hrášok, bazalka a čerstvo zomleté čierne korenie v ľahkom rizote z cestovinou.
Ingrediencie
-
300 g cestovinová ryža (orso, risoni al. tarhoňa)
-
2 PL maslo
-
1 ks šalotka (al. menšia cibuľa)
-
200 g mrazený hrášok
-
1 KL hrubšie zomleté čierne korenie
-
1 dl biele víno
-
1 liter zeleninový vývar
-
1 hrsť lístky bazalky
-
podľa chuti soľ
-
trochu strúhaný parmezán
-
trochu maslo na zjemnenie
Postup
-
1
-
2
V inom hrnci zahrejeme maslo, pridáme nasekanú šalotku a restujeme cca 2 minútky.
-
3
Potom pridáme mrazený hrášok, trochu soli, lyžičku čerstvo zomletého korenia všetko podlejeme vínkom. Necháme polovicu vínka odpariť a prisypeme cestovinu.
-
4
Za stáleho miešania postupne pridávame vývar, keď ho cestovina absorbuje, až kým nebude úplne mäkká. Potom stiahneme hrniec z plameňa a do rizota primiešame, bazalkové lístky, hrsť strúhaného parmezánu a lyžicu masla.
-
5
Rozdelíme na taniere a podávame s pohárom vínka.