Potrebujeme:
- 300 g ryže
- 50 g šalotky
- 20 g cesnaku
- 50 ml bieleho vína
- 40 ml extra panenského olivového oleja
- 750 ml kuracieho vývaru
- 80 g masla
- 300 g hríbov
- 100 g parmezánu
- 20 ml sladkej smotany
- soľ, korenie
Na oleji speníme šalotku (nemali, i spenila som cibuľku;-) ) s cesnakom, pridáme neumytú ryžu, zamiešame a zalejeme vínom. Osolíme, okoreníme a postupne podlievame vývarom. Miešame.
Pridáme orestované hríby (nedala som, moje deti huby nejedia, ale dala som hubové korenie pre vôňu), maslo, smotanu a postrúhaný parmezán. Ja som to pridala až krátko pred dokončením.
Nevaríme úplne do mäkka, táto ryža má byť al dente. Príprava trvá okolo 20 minút. Oproti receptu som pridala trochu viac vývaru, pýtalo sa. A použila som ryžu Carnaroli, nie tú, ktorá je v pôvodnom recepte.