Nakoľko suroviny na rizoto majú rôznu dobu varenia, pripravujem ich osobitne a nakoniec zmiešam.
Uvaríme ryžu bežným spôsobom.
Filet lososa s kožou osolíme. Na panvici rozpálime 1 lyžicu oleja, filet vložíme kožou na panvicu a cca 8-10 minút opekáme. Losos postupne belie až ku strane bez kože. Otočíme a krátko opečieme aj na druhej strane. Prenesieme na tanier, necháme chvíľu oddýchnuť. Oddelíme kožu a nakrájame ju na jemné prúžky. Lososa rozdelíme na drobné kúsky - plátky.
Šampiňóny očistíme, nakrájame na štvrťky a v hlbšej panvici prudko opečieme na lyžici oleja.
Špenát umyjeme.
K šampiňónom primiešame uvarenú ryžu. Po častiach pridávame špenát. Nakoľko je všetko horúce, špenát sa mierne tepelne spracuje, Nakoniec primiešame kožu z lososa a kúsky mäsa.
Podávame s ľubovoľným šalátom, vrch môžeme posypať strúhaným syrom.