Do menšieho hrnca dáme variť očistenú a na malé kúsky nakrájanú mrkvu.
Mrkvové rizoto s parmezánom
Mrkvové rizoto s parmezánom
Rýchle, ľahké, krémové a plné sviežej chuti.
Ingrediencie
-
4 ks mrkva stredná
-
300 g ryža
-
1 PL olivový olej
-
2 strúčiky ćesnak
-
1 liter zeleninový vývar
-
podľa chuti soľ, mleté čierne korenie
-
1 PL maslo
-
1 hrsť parmezán
Postup
-
1
-
2
Vodu nalejeme tesne nad mrkvu. Pridáme troška soli a masla. Varíme, kým mrkva úplne nezmäkne a kým sa všetka voda nevyparí.
-
3
Uvarenú mrkvu popučíme a urobíme z nej husté pyré.
-
4
V druhom hrnci si na rozpálenom oleji orestujeme nasekaný cesnak a pridáme ryžu. Zalejeme vývarom.
-
5
Tesne pred koncom vmiešame pripravené pyré, dochutíme soľou a korením.
-
6
Nakoniec vmiešame lyžicu masla a nastrúhaný parmezán.