Popis
Taký nedeľný obed
ale rizoto si môžeme dať aj samostatne keď máme chuť a ku krkovičke prílohu akú koľvek napr. len dusenú zeleninu na odľahčenie.

Zhrnutie
| Porcie |
|---|
Taký nedeľný obed
ale rizoto si môžeme dať aj samostatne keď máme chuť a ku krkovičke prílohu akú koľvek napr. len dusenú zeleninu na odľahčenie.

| Porcie |
|---|
| Čas prípravy |
30 minút
|
|---|---|
| Čas varenia / pečenia |
1 hod
|
| Celkový čas |
1 hod, 30 minút
|
| krémové rizoto | ||
| 350 | gramov | ryža (vhodná na rizoto) |
| 250 | gramov | kuriatka |
| 1 | kus | mensia cibula |
| 1 | deciliter | biele víno - suché |
| 5 | decilitre | vývar, soľ, mleté čierne korenie |
| 2 | plátky | maslo |
| 50 | gramov | parmezan |
| krkovička s rozmarínom | ||
| 4 | kusy | plátky krkovičky |
| 4 | kusy | vetvičky rozmarínu |
| 1 | deciliter | pivo |
| 1 | deciliter | olej |
| 1 | polievková lyžica | dijonska horčica |
| 2 | strúčiky | cesnak |
| 1 | čajová lyžička | rozmarín nasekaný |
| 2 | kusy | bobkový list |
| 5 | kusy | farebné korenie, soľ |
Deň predtým si dáme do marinády plátky krkovičky a necháme ich v chladničke marinovať aspoň 12 hod. Marináda - vymiešame si olej s horčicou, pridáme cesnak nasekaný na drobno, nasekaný rozmarín. Vložíme bobkový list a trochu podrvené korenie, všetko zalejeme pivom ( zvyšok sa bude hodiť k večery
), zľahka premiešane a nalejeme na mäso. Už len zavrieť nádobu a šup s ňou do chladničky odpočívať.
Rizoto - použila som ryžu arborio vhodnú do rizota lebo sa nerozvarí a ostane al dentte. Cibuľu nasekáme na drobno a restujeme a troche olivového oleja, pridáme očistené kuriatka (neumývať pod vodou, poutierať papierovou utierkou). Spolu podusíme aby huby pustili svoju šťavu, nasypeme ryžu a spolu chvíľku opečieme. Zalejeme vínom, necháme ho zredukovať ( ostatné ponúkneme k obedu
) . Potom prilejeme vývar ... vývar prilievame postupne aby ryža bola stále zaliata a miešame kým nie je ryža mäkká. Na záver pridáme maslo a syr a dobre premiešame...je hotovo.
Teraz príde na rad mäsko, vyberieme z marinády, osušíme, posolíme a prudko opekáme na troche oleja. Pri opekaní na každý plátok mäsa dáme malú vetvičku rozmarínu.
| << | máj / 2025 | >> | ||||
| Online: | 1 |
|---|---|
| Celkom: | 149321 |
| Mesiac: | 5363 |
| Deň: | 247 |
© 2025 eStránky.sk | Tvorba www stránok zdarma | Závadný obsah? | Zpracování dat | RSS