Popis
Taký nedeľný obed ale rizoto si môžeme dať aj samostatne keď máme chuť a ku krkovičke prílohu akú koľvek napr. len dusenú zeleninu na odľahčenie.

Zhrnutie
Porcie |
---|
Taký nedeľný obed ale rizoto si môžeme dať aj samostatne keď máme chuť a ku krkovičke prílohu akú koľvek napr. len dusenú zeleninu na odľahčenie.
Porcie |
---|
Čas prípravy |
30 minút
|
---|---|
Čas varenia / pečenia |
1 hod
|
Celkový čas |
1 hod, 30 minút
|
krémové rizoto | ||
350 | gramov | ryža (vhodná na rizoto) |
250 | gramov | kuriatka |
1 | kus | mensia cibula |
1 | deciliter | biele víno - suché |
5 | decilitre | vývar, soľ, mleté čierne korenie |
2 | plátky | maslo |
50 | gramov | parmezan |
krkovička s rozmarínom | ||
4 | kusy | plátky krkovičky |
4 | kusy | vetvičky rozmarínu |
1 | deciliter | pivo |
1 | deciliter | olej |
1 | polievková lyžica | dijonska horčica |
2 | strúčiky | cesnak |
1 | čajová lyžička | rozmarín nasekaný |
2 | kusy | bobkový list |
5 | kusy | farebné korenie, soľ |
Deň predtým si dáme do marinády plátky krkovičky a necháme ich v chladničke marinovať aspoň 12 hod. Marináda - vymiešame si olej s horčicou, pridáme cesnak nasekaný na drobno, nasekaný rozmarín. Vložíme bobkový list a trochu podrvené korenie, všetko zalejeme pivom ( zvyšok sa bude hodiť k večery ), zľahka premiešane a nalejeme na mäso. Už len zavrieť nádobu a šup s ňou do chladničky odpočívať.
Rizoto - použila som ryžu arborio vhodnú do rizota lebo sa nerozvarí a ostane al dentte. Cibuľu nasekáme na drobno a restujeme a troche olivového oleja, pridáme očistené kuriatka (neumývať pod vodou, poutierať papierovou utierkou). Spolu podusíme aby huby pustili svoju šťavu, nasypeme ryžu a spolu chvíľku opečieme. Zalejeme vínom, necháme ho zredukovať ( ostatné ponúkneme k obedu ) . Potom prilejeme vývar ... vývar prilievame postupne aby ryža bola stále zaliata a miešame kým nie je ryža mäkká. Na záver pridáme maslo a syr a dobre premiešame...je hotovo.
Teraz príde na rad mäsko, vyberieme z marinády, osušíme, posolíme a prudko opekáme na troche oleja. Pri opekaní na každý plátok mäsa dáme malú vetvičku rozmarínu.
<< | december / 2024 | >> |
Online: | 58 |
---|---|
Celkom: | 112843 |
Mesiac: | 5160 |
Deň: | 434 |
© 2024 eStránky.sk | Tvorba www stránok zdarma | Závadný obsah? | Zpracování dat | RSS