Dubáky (hlivu)pripravíme bežným spôsobom na woku (panvici) na olivovom oleji zároveň s cibulkou cca 20-30 min , záleží od toho , kto má ako rád hríby - tvdršie / mäkšie. Počas toho môžeme postupne pridávať "živé" bylinky ako napr. Tymian alebo Oregano, trochu mletého korenia a samozrejme trochu podliať vodou aby hríby neprihoreli. Približne na posledných 5 min pridáme k hríbom 1 balenie zaváranej kukurice a medvedí cesnak (ako náhrada môže byť pór a nastrúhané 2-3 mesiačiky cesnaku). Keď je všetko pekne premiešané a chute zmixované ako treba , vsypeme do woku ryžu , približne 1/2 kila , ktorú sme si medzitým klasickým spôsobom uvarili. Asi 1 min všetko komplet premiešať a chuťovka pre cca 4 osoby je hotová :D