Dáme variť ryžu s dvojnásobným množstvom vody a cca 1čl soli. Hlivu očistíme a nakrájame. Na roztopenom masle ju opekáme cca 5 minút. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, a za stáleho miešania opečiem aj tu, tiež cca 5 min. Pridáme soľ a čierne korenie, podlejeme vínom, ( ak nemáte skúste vodu s vinným octom
). Necháme chvíľu odpariť a pridáme sojovú omáčku. Všetko chvíľu dusíme, kým nie je hliva mäkká. Môžeme podliať slepačím vývarom ak máme. Primiešame čerstvo uvarenú ryžu (moja chvíľu stála, bola suchšia) , pridáme strúhaný syr, maslo, pažítku a premiešame a máme hotovo.
Ak máte radi pikantné jedlá môžete k cibuli pridať a chilli papričky. Najbližšie vyskúšam aj verziu, že budem ryžu variť za stáleho miešania spolu s hlivou, len to by už ozaj chcelo vývar na podlievanie.