Rizoto je u mňa obľúbené jedlo. Hlavne preto, lebo zvyčajne sa pripravuje v jednom hrnci Pri použití mletého mäsa nie je nutná dlhá príprava samotného mäsa a tak je jedlo relatívne rýchlo na stole.
Zhrnutie
Porcie
Čas prípravy
Čas varenia / pečenia
25 minút
Celkový čas
25 minút
Ingrediencie
500
gramov
mleté mäso, ideálne mix
1
šálka
ryža
1
kus
mensia cibula
1
plechovka
sekané paradajky, v sezóne 3-4 väčšie
1
šálka
vriaci vývar alebo voda
1
čajová lyžička
soľ, cukor
1
štipka
mlete korenie
1
štipka
zmes korenia (chilli, cesnak, bazalka)
Inštrukcie
Na oleji osmažíme na drobno pokrájanú cibuľku. Pridáme mleté mäso a za stáleho miešania opekáme. Pridáme paradajky, soľ, ak treba cukor, ostatné koreniny a necháme krátko spolu dusiť.
Ryžu umyjeme a pridáme k zmesi. Dolejeme vriacim vývarom, prípadne vodou. Prikryjeme a ak sa dá, vložíme do vyhriatej rúry. Ak nie, pokračujeme v dusení na sporáku. Doba prípravy sa líši podľa použitej ryže. Zvyčajne stačí cca 20 minút.
Poznámky
V pôvodnom recepte bola použitá aj paprika a viac korenín. Moji stravníci žiaľ papriku v jedle netolerujú