Šošovicu namočíme do vody.
Cibuľu nakrájame na jemno, mrkvu na kolieska hrubé asi 0,5 cm.
Rozohrejeme olej, usmažíme cibuľu, pridáme rímsku rascu, kurkumu, sušený koriander a mrkvu. Krátko opražíme, pridáme šošovicu, ryžu. Premiešame, zalejeme vriacou vodou asi tak, ako keď varíme ryžu. Po 10 minútach pridáme soľ. Dusíme do mäkka. Ak nemáme všetky koreniny, nevadí. Chuť bude trochu iná, ale aj tak výborná.
Môžeme podávať samostatne, s čerstvou zeleninou, prípadne ako prílohu.
Keď mi ostane trochu, tak na druhý deň mávame zvyčajne hŕstkovú polievku
. Uvarím nadrobno pokrájané zemiaky s krúpkami a nakoniec pridám udusenú šošovicu a ryžou a mrkvou. Úplne nakoniec pridám trochu majoránky.