Divá kačica s hubami
27. 1. 2021
Divá kačica s hubami

Ingrediencie
1 ks kačka
150 g maslo
150 g slanina
100 g údené mäso
1 ks kačacia pečeň
2 ks vajce
2 ks rožok
2,5 dl vývar
červené víno
huby udusené na masle
muškátový orech
soľ
petržlenová vňať
Postup
Na tenké plátky najskôr nakrájame rožky, polejeme vývarom, rozotrieme vidličkou, potom pridáme ďalšie prísady, a to dusené huby, vajcia, korenie, soľ a riadne všetko premiešame. Vypitvanú kačicu riadne umyjeme a slaninou prešpikujeme stehna a prasia. Osolíme. Plnkou naplníme brušnú dutinu, zašijeme, potom pokryjeme plátkami slaniny a vložíme do vyhriatej rúry a upečieme ho na rozpálenom masle. Podávame s hlávkovým šalátom.