V hlbokej panvici rozpálime olej a krátko v ňom opražíme koreniny: rascu, bobkový list, kardamon, čili, koriander a kukrkumu.
Kuracie kúsky v karí omáčke
Kuracie kúsky v karí omáčke
Rýchle kuracie mäsko v aromatickej omáčke.

Zdroj: iStockphoto
Ingrediencie
-
2 PL olej
-
1 KL drvená rasca
-
1 ks bobkový list
-
3 ks kardamón
-
1/2 KL čili vločky
-
1 KL kurkuma
-
1 KL mletý koriander
-
1 ks veľka cibuľa
-
2 strúčiky cesnak
-
1 KL strúhaný zázvor
-
1/2 KL soľ
-
500 g kuracie rezne
-
1 konzerva kokosové mlieko
-
1 hrsť čerstvý koriander
Postup:
-
1
-
2
Potom pridáme na tenké prúžky nasekanú cibuľu a restujeme do mäkka.
-
3
Následne v panvici krátko orestujeme prelisovaný cesnak, postrúhaný zázvor a všetko posolíme.
-
4
Prilejeme trochu vody a dusíme do hustej pasty, do ktorej zamiešame kuracie mäso pokrájané na väčšie kúsky. Za občasného podlievania troškami vody dusíme 15 až 20 minút.
-
5
Nakoniec všetko zalejeme kokosovým mliekom a dochutíme soľou a povaríme ešte asi 5 minút, aby omáčka zhustla.
-
6
Nakoniec posypeme nasekaným koriandrom a môžeme podávať s dusenou ryžou alebo domácim naanom.